Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Μπουγάτσα με κρέμα και λεμόνι.......

                      ΥΛΙΚΑ                    

Γέμιση
3 ποτήρια του νερού γάλα
2 ποτήρια του νερού σιμιγδάλι
1 ποτήρι του νερού άχνη ζάχαρη
ξίσμα από 2 λεμόνια
2 αυγά
3 βανίλιες

Φύλλο
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1/4 βούτυρο
τριμμένη κανέλλα
άχνη ζάχαρη


              ΕΚΤΕΛΕΣΗ               



Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα σε μέτρια φωτιά. Σιγά - σιγά ρίχνω το σιμιγδάλι , ενώ ανακατεύω με μία κουτάλα ή με  χτυπητήρι , στη συνέχεια ρίχνω την ζάχαρη, το ξίσμα λεμονιού και τις βανίλιες. Συνεχίζω το ανακάτεμα , κατεβάζω την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνω τα αυγά . Ανακατεύω μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Αλείφω ένα μετρίου μεγέθους ταψί με λιωμένο βούτυρο, βάζω τρία φύλλα κρούστας μαζί και αλείφω με βούτυρο την επιφάνειά τους. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να απλώσω τα μισά φύλλα στο κάτω μέρος του ταψιού. Απλώνω την κρέμα  πάνω στα φύλλα και καλύπτω το επάνω μέρος με τα υπόλοιπα, με τον ίδιο τρόπο. Χαράζω το επάνω μέρος σε τετράγωνα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 35 - 40 λεπτά. Όταν ψηθεί πασπαλίζω΄με άχνη ζάχαρη και κανέλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου