Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΕΙΔΗ "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΠΛΑΣΤΗΚΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΤΟ"..... Μια συνταγή προορισμένη για όσους τιμούν και τον οίνο!!!!

Υλικά

Φέτες από "κεφαλάκι" λαδοτύρι Μυτιλήνης (κατα προτίμηση)

2-3 κουταλιές της σούπας σουσάμι

νερό

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Σάλτσα

2 κουταλίτσες του γλυκού μέλι

1- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αφού πρώτα κόψουμε το "κεφαλάκι" σε στρογγυλές φέτες, μουλίαζουμε τις φέτες με νερό και
στη συνέχεια τις πασπαλίζουμε με σουσάμι και από τις δύο πλευρές.
Σε τηγάνι με ελαιόλαδο που έχει προθερμανθεί ρίχνουμε μία - μία τις φέτες και περιμένουμε έως ότου ροδοκοκκινίσουν. Όταν τελειώσουμε με το τηγάνισμα τοποθετούμε τις φέτες τυριού σε ένα βαθύ πιάτο καλλυμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας (για να στραγγιξουν τα λάδια).
Για την σάλτσα: μέσα σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το μέλι με το μπαλσάμικο μέχρι να δημιουργηθεί ένα ρευστό μείγμα.
Σερβίρισμα: σε μιά πιατέλα τοποθετούμε τις τηγανισμένες φέτες λαδοτύρι και περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα (μπορείτε αν θέλετε να την διατηρείσετε στο μπολάκι ως έχει και ο καθένας από τους καλεσμένους σας να ρίχνει στο κομμάτι του)
Προτείνω να συνοδεύεται από ημίγλυκο ερυθρό οίνο.....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου